PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CC ilk izlenimlerim



OzanSoz
04 06 2014, 19:47
Arkadaslar merhaba,foruma yeni kayit oldum,Yararli bilgiler paylasip faydalanmayi umuyorum.
28 Mayis ta Vw Cc 1.4 Tsi aracimi aldim.Aracin rengi beyaz ve cam tavan,elektrikli perde gibi opsiyonlar eklettim.Oncelikle onceki aracim 2011 Captiva idi.Bu aractan sonra yakit gercekten cok cok iyi geldi.Genelde 7.5-8 litre ortalamayla tamamliyorum yolculuklari.Uzun yolda ise 4-5 litrelere kadar iniyor.Sikisik trafikte ise 10-11 litrelerde.Sonradan dusermi artarmi bilemiyorum henuz 1000 kmde.Muzik sistemi ve tabiki Dsg sanziman cok hosuma gitti.Ilerde problem yasayacagimi dusunuyorum yinede ancak suan sorunsuz.2+2 garanti yaptirdim bu sebepten bir faydasi olur umarim.Camlarin citasiz olusu ayri bir guzellik katmis araca.Biraz daha butce arttirip a5 alma dusuncem vardi ancak aracla test surusu yapinca gerek duymadim.Ozellikle aracin arka kismi cok hosuma gidiyor.Performans yeterlininde biraz ustunde.Aractaki tek sikintim suan torpidodanmi yoksa dosemedenmi geldigini cozemedigim hafifte olsa tikirti sesi.Bu seslere cok takiliyorum.Captivadan sonra tabikide cok sessiz bir arac ancak hafif bozuk yollarda simdiden bu sesin gelmesi beni rahatsiz etti baska arkadaslarda da varmi ogrenmek isterim.Bunun disinda suan cok memnunum keske 3.20 yada c180 alsaydim demekten korkuyordum ancak oyle birsey olmayacak gibi duruyor.Ilk kullandigim volkswagen arac oldugu icin ici cok hosuma gitti ozellikle geceleri.Sadelikle elestirildigini duymustum ancak dedigim gibi bu sadelik hosuma gitti.Ekran biraz daha fonsiyonel olabilirdi.Yelken moduda cok kullanisli bir ozellik.Simdilik aklima gelenler bunlar baska birsey gelirse ekleyecegim.Tesekkurler.

07PASSAT
04 06 2014, 20:12
Ozan bey tekrardan hayirli olsun şu bir gercek ki siz vw nin en iyi aracina biniyorusunuz hersey normale donecek fakat zamana ihtiyaciniz var ilk once yakittan baslayalim 4-5 bin km sonra bariz bir sekilde dustugunu goreceksiniz insallah; cogu kiside bu boyle oldu...

TIkırtılara gelirsek servise gostermenizde fayda var ama biraz daha kullanip servise gidince nokta atış yaparsanız onlar da illaki çözumune bakar..

2+2 til yaptirmaniz biraz maliyetli fakat sizin yarariniza olacaktir illaki .

Son olarakda c180 ve 3.20 demissiniz dedigim gibi siz vw nin en iyi aracina biniyorsunuz ama bu saydığınız araclar markalarinin en iyi araclari degil onlarda ki sikintilari da mercedes clup ve bmw forumlarindan ogrenebilirsiniz siz aracin tam adresine geldiniz yeterki pist bulun ucaginiz ucmaya her an hazir belki F16 degil ama cogu araca da kendini gostercek kadar performansi var tekrardan kazasiz surusler dilerim ....


VW CC 1.4 TSİ 160 HP DSG..

Taner Göde
04 06 2014, 21:21
Hayırlı ve uğurlu olsun arkadaşım. CC bir içim su, yolda gidişi ayrı, otoparkta duruşu ayrı, köpek balığı değil, kılıç balığı gibi bir araç, her kilometresiden, her dakikasından büyük keyif alacağını şimdiden garanti edebilirim.

Aldığım tüm Volkswagen Passat araçları sattığıma geçen zamanla birlikte değişik ölçülerde pişmanlık duydum. İlk PASSAT'ımı yeterince kullandım, zamanı gelince sattım. VARIANT'ı sattığıma pişman oldum, şu anda 3 çocuk var, en büyük oğlum zaten yetişkin kadar, neredesin ey 1.6 TDI Şeker Beyazı Cam Tavanlı VARIANT Comfortline...? Gelelim CC'ye. Beni sarhoş eden, kullanırken beni benden alan, ne yaptığımı bilmediğime sebep olan CC. En çok dikkat çeken, hiç tanımadığım insanların yolda durup yanıma gelip arabayı soran, trafikte camı indirip "Abi ne kadar yakıyor bu?" diye soran, yol veren, selektör yapan CC.

VARIANT'ı aileme, CC'yi kendime alabilseydim süper olacaktı, ama işte evdeki bu hesap ne yazık ki çarşıya uymadı...

CC hakkında çok fazla bilgiye buradan ulaşabilirsin.

http://www.passatturkiye.com/cc/4589-volkswagen-cc-taner-gode.html

Taner Göde
04 06 2014, 21:25
http://i.imgur.com/LLNDSxT.jpg

OzanSoz
04 06 2014, 21:50
-Emre bey cevabiniz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim zamanla deneyimlerimizi paylasmamiz dilegim.
-Taner bey araci almadan once internete vw cc yazdigimda ilk vw sitesi sonra siz cikiyordunuz :) Konularinizi takip ettim ve aradigim,merak ettigim cogu soruyu bulmustum karar vermemde cok etkili oldu gercekten bu acidan tesekkur ederim size.Pismanlik duyacagimi sanmiyorum Cc gercekten kendine baktiran bir arac umarim tekrar gonlunuzdeki araca sahip olursunuz

gh912
05 06 2014, 00:26
Ozan bey aracınız hayırlı olsun.Doğru bir seçim yapmışsınız.Bende aracıma severek biniyorum ancak eleştirdiğiniz çıtırtı tıkırtı seslerinde sizinle hemfikirim.Dashboardın alt tarafında kullanılan plastik malzeme o kadar sert ki,en ufak bir tümsekte çıtırtı,tıkırtı sesi yapıyor ve cc gibi bir araca hiç yakışmıyor.Servise bu şikayetimi bildirdiğimde bu soruna aşina olduklarını ve problemi çözebileceklerini söylediler ancak tabirir caizse gözüm yemedi.Komple aracın ön dashboard'u söküp iç kısma esneme yapmasın diye izolasyon yapacaklarını söylediler,bende kalsın dedim.Bmw 3 serisi ve mercedes c serisinde aracın ön göğsünde komple yumuşak malzeme kullanılıyor,ve ses yapması çok düşük.Yeni çıkacak Passatta ve cc de bu sorunu çözeceklerini düşünüyorum.

Efehan74
05 06 2014, 07:00
Bende Yeni Passat ve CC nin farklı Dashboard ile üretilmesini bekliyorum. Bilmem kaç bin TL fazla veriyorsun arabaya binince trendline ile ayni iç mekana bakıyorsun. Audi A4 ve A5 te öyle mesela. Oysa CC nin kendine has bir iç mekanı olmalı. Tıpkı dış çizgiler de olduğu gibi.

bbeken
05 06 2014, 07:44
Benim CC içindeki çatırtılar artık dayanılmaz hale geldi. Hemde bozuk yolda hiç kullanmıyorum. Düz asfalt yolda dur kalklar da dahi çatır çutur sesler geliyor. Servisin söküp takması sonucu, bunda daha kötü olacağını düşünmüyorum.

muncyy
05 06 2014, 14:05
benim cc içindeki çatırtılar artık dayanılmaz hale geldi. Hemde bozuk yolda hiç kullanmıyorum. Düz asfalt yolda dur kalklar da dahi çatır çutur sesler geliyor. Servisin söküp takması sonucu, bunda daha kötü olacağını düşünmüyorum.
ayni sorunlar her cc de var sanirim bu ay yillik bakiminda bende bu ses için çözüm bulmalarini isteyeceğim

OzanSoz
05 06 2014, 17:43
-Gokhan bey tesekkur ederim.Henuz arac cok yeni o sebeple benimde gozum yemez acikcasi on konsolun sokulmesini.Hos bir durumda degil gercekten.Torpido danmi yoksa dosemeden mi geldigini henuz anlayamadim sanki torpido kapagindan geliyor gibi ancak izolasyonla cozebileceklerini duymustum.Gercekten de bu aracta olmamasi gereken birsey tek sikintimda bu aracla ilgili cunku bu seslere takilan biriyim.2009 model a6 kullaniyordum 3 sene once o aracida on gogusteki gicirtilardan dolayi satmistim.Captiva zaten tabiri caizse illallah dedirtmisti kalitesizlikten.
-Bora bey sanirim artik kaybedecek birsey kalmamis o kadar rahatsiz ediyorsa servise guvenmekte fayda var deneyimlerinizi paylasirsaniz memnun olurum.

bbeken
12 06 2014, 22:06
Şirket araçları olarak 3.16 ve 1.16 kullanıyorum, onlarda da bazen havalandırma kısımlarından azda olsa ses geliyor. Bir tane bir önceki kasa auris var durumu biraz kötü :) 70 binler de onda bile ön konsoldan daha az ses geliyor. CC daha 15K de. Yeni i10 aldık o da çok daha sessiz.

OzanSoz
15 06 2014, 18:12
Şirket araçları olarak 3.16 ve 1.16 kullanıyorum, onlarda da bazen havalandırma kısımlarından azda olsa ses geliyor. Bir tane bir önceki kasa auris var durumu biraz kötü :) 70 binler de onda bile ön konsoldan daha az ses geliyor. CC daha 15K de. Yeni i10 aldık o da çok daha sessiz.
Onceden soyledigim gibi onceki aracim Chevrolet Captivaydi 2011 model.Bu aracin ic kalitesinden sonra gercekten ucak gibi geldi CC nin ici captivadakilere tikirti degil bariz gicirti ve takirdama denilebilir.Ancak cc de 0 ses diyemeyiz bu sanirim ortak bir sorun.Merak ettigim konular passatta da ayni ic mekani kullaniyor Vw o aractada ayni sorun varmi ve cozum yollari nelerdir?

s5s5s5
15 06 2014, 21:12
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
benim aracımda yaklaşık 2,5 aylık ve 5500km'deyim. 2 hafta kadar önce benimde ön konsoldan bazı tıkırtılar gelmeye başladı. Aracı biraz dinleyip, kurcalayınca sesin yerini buldum. Gösterge çerçevesinin etrafınızda saran alüminyum görünümlü (bazı araçlarda opsiyonel olarak ahşap görünümde) parçadan geliyor. Sol havalandırma çerçevesine yakın taraftan geliyor. Ses gelirken üzerine bastırınca ise ses kesiliyor. Servise gidince onlara da belirteceğim. Ama bu tarz klipsle geçmeli parçalarda olası bir problem. Izolasyon yetersizliği diye düşünüyorum. Servis çözemezse, söküp kendim halledeceğim.
Bu arada benim araçta sol tarafta far ayarlarının altındaki gözün kapağında profil boşluğu var. Ayrıca ön sağ yolcu cam açma düğmelerinin yer aldığı plastikte de profil boşluğu var. VW'de olmaması gerektiğini düşündüğüm hatalar bunlar.

Şunu da paylaşmak isterim, evvelki hafta yağan yağmurların sonucunda aracın altından sürtme sesi gelmeye başladı. Ertesi sabah servise gittim ve sağ orta taraftaki koruma karterinin zarar gördüğü ve değişmesi gerektiği söylendi. Karteri gördüğümde şaka gibi bir görüntüyle karşılaştım. Adı üzerinde koruma karteri denen parça keçe plastik karışımı bir malzemeden yapılmış. Su gören bir parça keçe olmamalı. Tamam aracı hafifletir ama böyle şey olmaz gerçekten

sesa
01 10 2014, 16:00
Arkadaslar merhaba,foruma yeni kayit oldum,Yararli bilgiler paylasip faydalanmayi umuyorum.
28 Mayis ta Vw Cc 1.4 Tsi aracimi aldim.Aracin rengi beyaz ve cam tavan,elektrikli perde gibi opsiyonlar eklettim.Oncelikle onceki aracim 2011 Captiva idi.Bu aractan sonra yakit gercekten cok cok iyi geldi.Genelde 7.5-8 litre ortalamayla tamamliyorum yolculuklari.Uzun yolda ise 4-5 litrelere kadar iniyor.Sikisik trafikte ise 10-11 litrelerde.Sonradan dusermi artarmi bilemiyorum henuz 1000 kmde.Muzik sistemi ve tabiki Dsg sanziman cok hosuma gitti.Ilerde problem yasayacagimi dusunuyorum yinede ancak suan sorunsuz.2+2 garanti yaptirdim bu sebepten bir faydasi olur umarim.Camlarin citasiz olusu ayri bir guzellik katmis araca.Biraz daha butce arttirip a5 alma dusuncem vardi ancak aracla test surusu yapinca gerek duymadim.Ozellikle aracin arka kismi cok hosuma gidiyor.Performans yeterlininde biraz ustunde.Aractaki tek sikintim suan torpidodanmi yoksa dosemedenmi geldigini cozemedigim hafifte olsa tikirti sesi.Bu seslere cok takiliyorum.Captivadan sonra tabikide cok sessiz bir arac ancak hafif bozuk yollarda simdiden bu sesin gelmesi beni rahatsiz etti baska arkadaslarda da varmi ogrenmek isterim.Bunun disinda suan cok memnunum keske 3.20 yada c180 alsaydim demekten korkuyordum ancak oyle birsey olmayacak gibi duruyor.Ilk kullandigim volkswagen arac oldugu icin ici cok hosuma gitti ozellikle geceleri.Sadelikle elestirildigini duymustum ancak dedigim gibi bu sadelik hosuma gitti.Ekran biraz daha fonsiyonel olabilirdi.Yelken moduda cok kullanisli bir ozellik.Simdilik aklima gelenler bunlar baska birsey gelirse ekleyecegim.Tesekkurler.

"YELKEN MODU" na kafam takıldı.Nedir bu mod ? Bir bilen'den cevap beklerim.
Teşekkürler.

kahtalı_mıçı
01 10 2014, 16:01
"YELKEN MODU" na kafam takıldı.Nedir bu mod ? Bir bilen'den cevap beklerim.
Teşekkürler.

Ayaginizi gazdan cektiginizde yani basmadiginiz sure icerisinde arabanin bosta gidiyormus gibi seyir etmesidir.. Gaza tekrar bastiginizda ise vitese alip devre disi kalir..


iPhone 5'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sesa
26 04 2015, 12:34
[QUOTE=kahtal
İginz için çok teşekkür ederim.

Lokos
27 01 2016, 21:05
Merhabalar Ozan bey bende siteye yeni katıldım yaklaşık 6 aydır CC sahibiyim 2012 model. Benim de eski aracım Captivaydı 2011 model onu verip CC aldım ve çok memnunum. Gerçekten inanılmaz keyifli çok güzel çok özel bir araç. Captivayla kıyaslanamaz Captivanın CC den tek üstün yanı geniş olması SUV olmasından dolayı ki CC de geniş ancak biri sedan biri SUV. CC aldıktan sonra Captiva kullanma fırsatım oldu ve çok farklı geldi. CC de ki kusursuzluğu, stabilliği, rahatlığı, gidişi captivayla ve diğer araçlarla kıyaslayamıyorum bile. Çok üst düzey bir araç hemde bu düşük fiyatına rağmen. Şuan olduğu gibi piyasa böyle abartı fiyatlardayken bu araba için bu fiyat çok çok uygun. Hatta bana kalırsa fiyatına göre alınabilecek en iyi araç.
Bu sayfada araç içinden gelen tıkırtılardan bahsedilmiş bende genelde böyle bi problem yok sadece sağ taraftaki gri ön konsol parçasından gelen bozuk yolda ses var ama onları duymak için iyi dinlemek lazım. Ben aracı ilk aldığımda en ufak çukurdan bile kaçmaya çalışırdım ancak Türkiyemizin yolları mağlum bu çukurlardan yavaş geçmekle bitmeyeceğini gördüm. İlk aldığımda aşırı dikkat ederdim ama şimdi normal şekilde dikkat ediyorum. Zamanla size daha fazla bilgi vereceğim sorusu olan da varsa sorabilir hepsini tek mesajda yazmak istemiyorum çok uzayacak yoksa :) Teşekkürler